[Linux] [Nightly] Unable to click on any button in main menu

As of the latest nightly build (nightly 0.9.1.eefa (17, 14, 2)) I'm unable to click on any buttons in the main menu, making playing the game kind of hard...

The games starts as normal, and the music is playing. The game is registering its usual 13 % CPU usage, as it does when idle, but if I Alt+Tab out of the game, and then back in, the screen is black. Alt+F4 works as expected.

Ubuntu GNOME 17.04
nvidia-375.66 drivers

Comments

  • stenpettstenpett Member Wiki Editor
    The problem persists in 0.9.1.e484
  • ShatojonShatojon Administrator Developer Backer Wiki Editor
    Thank you for reporting this Stenpett, we're looking into it.
  • stenpettstenpett Member Wiki Editor
    I've tried uninstalling, deleting the folder, and reinstalling the game. The problem persists in build 0.9.1.5236.

    For the record, here's my hardware information:

    Computer Information:
    Manufacturer: Lenovo
    Model: Y510P
    Form Factor: Laptop
    No Touch Input Detected

    Processor Information:
    CPU Vendor: GenuineIntel
    CPU Brand: Intel(R) Core(TM) i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz
    CPU Family: 0x6
    CPU Model: 0x3c
    CPU Stepping: 0x3
    CPU Type: 0x0
    Speed: 3400 Mhz
    8 logical processors
    4 physical processors
    HyperThreading: Supported
    FCMOV: Supported
    SSE2: Supported
    SSE3: Supported
    SSSE3: Supported
    SSE4a: Unsupported
    SSE41: Supported
    SSE42: Supported
    AES: Supported
    AVX: Supported
    CMPXCHG16B: Supported
    LAHF/SAHF: Supported
    PrefetchW: Unsupported

    Network Information:
    Network Speed:

    Operating System Version:
    Ubuntu 17.04 (64 bit)
    Kernel Name: Linux
    Kernel Version: 4.10.0-24-generic
    X Server Vendor: The X.Org Foundation
    X Server Release: 11903000
    X Window Manager: GNOME Shell
    Steam Runtime Version: steam-runtime-beta-release_2016-12-05

    Video Card:
    Driver: NVIDIA Corporation GeForce GT 750M/PCIe/SSE2

    Driver Version: 4.5.0 NVIDIA 375.66
    OpenGL Version: 4.5
    Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
    Monitor Refresh Rate: 59 Hz
    VendorID: 0x10de
    DeviceID: 0xfe4
    Revision Not Detected
    Number of Monitors: 1
    Number of Logical Video Cards: 2
    Primary Display Resolution: 1920 x 1080
    Desktop Resolution: 1920 x 1080
    Primary Display Size: 13,58" x 7,64" (15,55" diag)
    34,5cm x 19,4cm (39,5cm diag)
    Primary Bus: PCI Express 16x
    Primary VRAM: 2048 MB
    Supported MSAA Modes: 2x 4x 8x 16x

    Sound card:
    Audio device: Intel Haswell HDMI

    Memory:
    RAM: 7892 Mb

    Miscellaneous:
    UI Language: English
    LANG: en_US.UTF-8
    Microphone: Not set
    Steam Controller Cable and Base: Not set
    Total Hard Disk Space Available: 439795 Mb
    Largest Free Hard Disk Block: 256683 Mb
    VR Headset: None detected

    Recent Failure Reports:

  • stenpettstenpett Member Wiki Editor
    0.9.0.330c works as expected
  • ShatojonShatojon Administrator Developer Backer Wiki Editor
    Thank you Stenpett.
  • stenpettstenpett Member Wiki Editor
    As requested by EvaxMeor, here's the brix.log file after the bug was reproduced, this time in version 0.9.2.2e64
    brix.log 122.2K
  • stenpettstenpett Member Wiki Editor
    And this is the log file from 0.9.1.4de0. The error is here as well.
  • Just to add verisimilitude, I use the same version of Ubuntu and 1.9.1.4de0 has the same problem as well.
  • stenpettstenpett Member Wiki Editor
    Just for the record; Vanilla Ubuntu 17.04 works without issue. The same goes for 17.10.

    The troubles I had were isolated to Ubuntu GNOME.
Sign In or Register to comment.